Dinsdagavond 19 maart webinair Rijkswaterstaat over de werkzaamheden brug A7

Op dinsdagavond 19 maart organiseert Rijkswaterstaat een online webinar over de werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend. Het webinar start om 19.30 uur, duurt een uur, vragen staat vrij en iedereen is van harte welkom.

In dit uur worden bewoners, weggebruikers en geïnteresseerden bijgepraat over de stand van zaken van de versterking van de brug. Er wordt uitgelegd hoe de brug wordt versterkt, welke hinder dit gaat geven, welke maatregelen er genomen worden om de regio bereikbaar te houden en wat weggebruikers zelf kunnen doen om extra reistijd te voorkomen.

Aanmelden voor de webinar kan via https://www.rijkswaterstaat.nl/…/aanmeldformulier…

Planning werkzaamheden brug A7

De eerst voorbereidende werkzaamheden voor het project starten in de avond- en nacht van 4 op 5 april. De volledige werkzaamheden duren tot 1 september 2024. Bouwcombinatie Savera voert de werkzaamheden uit.

Opbouw verkeerssituatie

Vanaf donderdagavond 4 april t/m zondag 7 april bouwt Savera de nieuwe verkeerssituatie op de brug van de A7 op. Maandag 8 april starten zij met de werkzaamheden. De opbouw van de nieuwe verkeerssituatie ziet er in tijd en werkzaamheden als volgt uit:

* Donderdag 4 april 21:00 uur tot vrijdag 5 april 05:00 uur:

Toerit 4 Purmerend-Zuid (richting Hoorn) en afrit 5 Purmerend Centrum (komende uit Zaandam) worden afgesloten. Op de A7 richting Hoorn is één rijstrook beschikbaar in verband met het uitzetten van de belijning. Vanaf dit moment blijven op de A7 richting Hoorn toerit 4 (Purmerend-Zuid) en afrit 5 (Purmerend) afgesloten tot het einde van de werkzaamheden.

* Vrijdag 5 april 21:00 uur tot zaterdag 6 april 09:00 uur:

De A7 richting Hoorn wordt in de nacht afgesloten ter hoogte van aansluiting 4 (Purmerend-Zuid). Het verkeer wordt omgeleid, Vanaf aansluiting 4 (Purmerend-Zuid) is de A7 weer beschikbaar. Op de A7 richting Zaandam is één doorgaande rijstrook minder beschikbaar. Na deze nacht rijdt het verkeer op de A7 richting Hoorn over de nieuwe verkeerssituatie. Op de A7 richting Zaandam blijft na deze nachtwerkzaamheden de huidige situatie gehandhaafd.

* Zaterdag 6 april 20:00 tot zondag 7 april 10:00 uur:

De A7 richting Zaandam wordt in deze periode afgesloten. De A7 is dicht vanaf aansluiting 6 (Purmerend-Noord). Ter hoogte van aansluiting 4 (Purmerend-Zuid) is de A7 weer beschikbaar. Het verkeer wordt omgeleid. In de richting Hoorn is één rijstrook minder beschikbaar. Dit, voor het afronden van de werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe verkeerssituatie.

Planning werkzaamheden

* 4 t/m 8 april: Opbouwen nieuwe verkeerssituatie

* 8 april/mei: Werkzaamheden aan westzijde van de brug (richting Zaandam):

Asfalt en beton verwijderen

Boren van 25.000 gaten en aanbrengen van 7,5 km wapeningsstaal in deze gaten

Aanbrengen nieuw beton, asfalt en belijning

* Juni: Ombouwen verkeerssituatie

* Juni/juli/augustus: Werkzaamheden aan oostzijde van de brug (richting Hoorn)

Asfalt en beton verwijderen

Boren van 25.000 gaten en aanbrengen van 7,5 km wapeningsstaal in deze gaten

Aanbrengen nieuw beton, asfalt en belijning

* Augustus: Afbouwen verkeersmaatregelen

* 1 september 2024: Einde werkzaamheden A7

𝐎𝐧𝐭𝐡𝐞𝐟𝐟𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧

Vanaf vrijdag 22 maart is de website http://www.ontheffinga7purmerend.nl online. Via deze site kunnen bewoners en ondernemers extra ontheffingen aanvragen voor de gebieden met een geslotenverklaring in de ochtend- en/of avondspits. De ontheffingen gelden voor de gehele periode van de werkzaamheden aan de A7. Vraag alleen een ontheffing aan als het echt nodig is. De geslotenverklaringen zijn ingesteld om de veiligheid en leefbaarheid in de betreffende gebieden te dienen.

Binnen de gebieden waar geslotenverklaringen gelden, krijgt elk adres twee ontheffingen. Deze ontvang je voor de start van de werkzaamheden op uw deurmat.

Voor meer informatie over de hinder en de maatregelen verwijzen wij je naar de site van Rijskwaterstaat https://www.rijkswaterstaat.nl/…/hinder-en-maatregelen

Uitnodiging inspiratiesessie Sectortafel Techniek

Op 17 april organiseert de Sectortafel Techniek een inspiratiesessie ’Doelgerichte samenwerking’ voor werkgevers en mensen uit het techniek onderwijs. Hier versterken we niet alleen de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, maar geven je ook praktische handvatten voor het werven, opleiden en behouden van medewerkers. 

Wat kan je verwachten:

• Een rondleiding bij één van de mooiste familiebedrijven van Nederland Gebr. van ’t Hek

• Keuze uit 4 praktische workshops (kies er 2 die jou aanspreken)

• Inzage in de gezamelijke doelen van de Sectortafel en wat jij kunt bijdragen

• Een inspirerende lezing van Erik Veurink, directeur Brainport Industries Campus*

* Brainport Industries is een innovatie campus in Eindhoven waar bedrijven als ASML, Philips en VDL Groep onderdeel van zijn.

Datum: Woensdag 17 april

Locatie: Gebr. van ’t Hek

Programma:

16.30 uur   inloop

16.45 uur  start optionele rondleiding

17.30 uur   aanvang programma

19.00 uur   lezing van Eric Veurink 

19.30 uur   napraten met hapje en drankje

Meer info en aanmelden op:
www.sectortafels.nl/17april

Hesseling Vlees is Ondernemer van de regio Waterland 2023!

In de sfeervolle en feestelijke ambiance van de Purmaryn vond op 11 maart de
bekendmaking van de Ondernemer van het jaar 2023 voor de regio Waterland plaats tijdens de NV Purmerend.  Samen met presentator Jaap Sluis maakte juryvoorzitter Thierry van der Weide bekend dat Hesseling Vlees gekozen is als beste onderneming. Barry en Sabine namen met grote trots de prijs in
ontvangst. 

Naast Hesseling Vlees waren Sierbestrating Jonk en Simko Paint genomineerd. De jury heeft
alle ondernemers en ondernemingen bezocht en aan een kritische blik onderworpen. Hierbij
kijkt de jury naar tal van belangrijke factoren, zoals geleverde prestaties,
doorzettingsvermogen, duurzaamheid, personeelsbeleid, de relatie die de onderneming
heeft met de omgeving en luistert de jury hoe de ondernemer zijn of haar bedrijf
presenteert.

Met zijn zeer herkenbare haardracht en baard wist Barry van Leeuwen de jury te
overdonderen. Samen met Sabine staat hij al jaren aan het roer van een bedrijf dat zich
gespecialiseerd heeft in de mooiste producten voor vooral de horeca in een groot deel van
Nederland. Ze weten zeer goed te anticiperen op de markt en de voorkeuren van de
consument en zijn daarbij fantastische werkgevers.

Juryvoorzitter Thierry van der Weide licht toe: “het is enorm knap dat je als bedrijf en
ondernemer weet te doorstaan waar Barry en Sabine zich doorheen hebben geslagen. Ga
maar na: vlak voor de coronaperiode investeer je miljoenen in een nieuw bedrijfspand. Kort
daarna verkoop je niets meer omdat de horeca dicht moet. Deze winnaars zitten even in de
piepzak maar gooien kort daarna het roer om en richten zich binnen een mum van tijd op de
consument. Dit maakt diepe indruk op de jury.” Met groot enthousiasme vertellen Barry en
Sabine over hun avonturen in de afgelopen tijd. Ze zijn zeer trots op hun medewerkers en
werken graag samen met het onderwijs in de regio. En Hesseling innoveert, bijvoorbeeld in
plantaardig 3D-geprint redefined meat.

Vol trots nomineert VOWA met Hesseling Vlees een toonbeeld van Waterlands
ondernemerschap voor de ondernemersprijs van Noord-Holland!

Procedure ontheffingen A7

Vanaf 12 maart ’24 kan je op de website van Rijkswaterstaat (www.rijkswaterstaat.nl/a7purmerend) zien welke gebieden automatisch in aanmerking komen voor een ontheffing. Alle adressen in deze gebieden ontvangen voor de start van het werk op 8 april twee ontheffingen voor het betreffende gebied.

Vanaf half maart is de website www.ontheffingA7purmerend.nl online. Via deze site kunnen extra ontheffingen worden aangevraagd voor de gebieden waar spitsverboden gelden. Doe dat alleen als het echt nodig is. De spitsverboden zijn ingesteld om de veiligheid en leefbaarheid in de betreffende gebieden te dienen. Op deze website is ook te lezen voor welke gebieden en wegen spitsverboden gelden en welke criteria gelden voor het verkrijgen van een ontheffing.

Via onze projectwebsite A7: versterking brug Purmerend (rijkswaterstaat.nl) kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief A7. Dan word je automatisch op de hoogte gesteld als de website voor het aanvragen van ontheffingen online is.

Diegene die binnen de criteria valt en een ontheffing heeft aangevraagd heeft deze voor start van het werk op 8 april ontvangen.

Hier treft u nog extra toelichting aan van Rijkswaterstaat met betrekking tot de werkzaamheden A7.

VOWA-jaarprijs powered by NV Purmerend

Tijdens een bijzondere editie van de ondernemerstalkshow NV Purmerend in de kleine zaal van Theater de Purmaryn wordt maandag 11 maart a.s. de VOWA Jaarprijs 2023 uitgereikt. Er zijn drie bedrijven genomineerd.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar worden Simon Koning van Simko Paint uit Oosthuizen, Jory Jonk van Sierbestrating Jonk uit Edam en Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees B.V. uit Purmerend door interviewer Jaap Sluis ondervraagd. VOWA-voorzitter Thierry van der Weide geeft aan het begin van de avond zijn kijk op het ondernemersklimaat in Waterland. Met daarbij aandacht voor specifieke thema’s als de arbeidsmarkt, de problematiek rond de A7 en de innovatiekracht van de regio.

Dat laatste thema komt ook aan de orde in een gesprek met directeur Karin Kuin van Rabobank Waterland en omstreken. Zij geeft een toelichting op het recent door deze bank gepubliceerde rapport ‘Noord-Holland Noord als tuin van innovatie’. Aan het eind van de één uur durende talkshow maakt Thierry van der Weide bekend wie er gewonnen heeft.

Na een afsluitend interview met de winnaar wordt er nagepraat en geborreld. De NV Purmerend is gratis toegankelijk. Na de inloop vanaf 16.30 uur, vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats.

Na afloop is er gelegenheid tot het feliciteren van de winnaar van de VOWA-jaarprijs onder het genot van een drankje en een buffet.

Meld je aan via info@nvpurmerend.nl onder vermelding van een bedrijfs of organisatienaam en het aantal bezoekers. Na aanmelden onverhoopt toch verhinderd, dan graag ook weer even afmelden!

Uitgangspunten gesloten verklaringen en ontheffingen bedrijven

Geslotenverklaring vrachtverkeer
In gemeente geldt tijdens de werkzaamheden aan de brug A7 (van april tot september) in een aantal zones een geslotenverklaring voor vrachtverkeer (zie kaart). Deze geslotenverklaring is ongeacht het gewicht van de vrachtauto. De gesloten verklaring is bedoeld om de veiligheid, leefbaarheid en doorstroming zo goed als mogelijk binnen de gemeente te borgen. Ondernemers wordt verzocht om leveringen zoveel mogelijk buiten de spits in te plannen. Dit levert minder tijdverlies voor de leverancier op en zorgt ook voor veiligere wegen tijdens spits- en schooltijden. In het algemeen geldt dat voor alle transport/vervoer op rijbewijs B, geen ontheffing nodig is. Het ‘gewone busje’ mag dus altijd leveren. Voor transport met noodzakelijk Rijbewijs C geldt een benodigde ontheffing. 

Voor leveranciers die een ontheffingen nodig hebben geldt het volgende:
• Iedere leverancier die binnen het gebied moet zijn waar een geslotenverklaring geldt heeft recht op een ontheffing voor de specifieke levering.
• Een chauffeur heeft ontheffing om de zone in te rijden als hij in het bezit is van deze ontheffingsbrief in combinatie met de (digitale) vrachtbrief voor de specifieke levering.
• De ondernemer in het gebied kan een ontheffingsbrief downloaden en aan de leveranciers versturen of kan leveranciers verwijzen naar een website waar deze ontheffingsbrief kan worden geprint.
• De ontheffingsbrief is een algemene brief die voor de hele periode geldt en niet op kenteken of op naam leverancier of transporteur staat.
• Nadere informatie over de werkwijze ontvangen ondernemers per brief en is vanaf begin maart op de website van Rijkswaterstaat te vinden.

Jaagweg
Door een artikel in de krant is onduidelijkheid ontstaan over de Jaagweg. De Jaagweg (N235, ter hoogte van Ilpendam) blijft open tijdens de werkzaamheden.

Geslotenverklaring Beemster
Om sluipverkeer over de veelal smalle wegen in het wegennet van de gemeente Purmerend voorkomen, worden gesloten verklaringen op bepaalde wegen ingezet. Op maandag tot en met vrijdag tussen 6.00 en 10.00 uur is er een geslotenverklaring van noord naar zuid. In de avondspits geldt geen geslotenverklaring in de Beemster en ook niet ten noorden van Purmerend.

Ontheffingen bedrijven Beemster
Alle bedrijven in de Beemster kunnen voor personeel een ontheffing aanvragen voor hun personeelsleden die niet in de Beemster wonen en door de geslotenverklaring moeten rijden om het bedrijf te bereiken. Zij ontvangen daarover een brief.

Wie krijgen nog meer een ontheffing?

  •  Nood- en hulpdiensten
  • Bergers indien binnen het gebied een berging te verrichten 
  • Personeel dat in het gebied moet zijn zoals vrijwilliger brandweer medewerkers met piketdienst, verloskundigen en medisch personeel, veearts , mantelzorgers en overige zorgverleners denk aan bijvoorbeeld kinderopvang. 
  • Service verlenende bedrijven die meerder malen per week in de Beemster moeten zijn. Waarbij aantoonbaar via vrachtbrief duidelijk moet zijn dat zij een bestemming hebben in de Beemster. 
  • Leveranciers die een ontheffingsbrief hebben ontvangen van de afnemer in de Beemster kunnen in combinatie met een vrachtbrief het gebied in tijdens de spits. 
  • Bouwbedrijven zoals aannemers, loodgieters, elektriciens die kunnen aantonen dat hun opdracht in het ontsloten gebied ligt en komen uit de richting boven de N244.

Inloopspreekuur
Omdat we beseffen dat niet alle ondernemers in de gelegenheid zijn geweest om aanwezig te zijn tijdens de Informatiebijeenkomst, organiseert Rijkswaterstaat tot en met 16 apriliedere dinsdagochtend tussen 9.00-11.00 uur een inloopspreekuur in het netwerkcafé (of bij drukte in de raadszaal) van het gemeentehuis van Purmerend om vragen te beantwoorden. Je kunt daar gewoon binnenlopen.

Mailen kan ook: bruga7purmerend@rws.nl, of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002). Daarnaast is er (binnenkort) meer informatie te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Hoe organiseer je een duurzaam en toekomstbestendig bedrijventerrein?

Ondernemers op bedrijventerreinen staan voor grote verduurzamingsopgaven, maar het is ontzettend druk op het elektriciteitsnet. VNO-NCW West wil, in samenwerking met de Rabobank en hun regionale partners, ondernemers en bedrijven op bedrijventerreinen hier graag mee helpen.

Tijdens deze bijeenkomst op woensdag 13 maart a.s. delen daarom experts en ervaringsdeskundigen hun ervaringen en best practices met jou. Ook wijzen ze je de weg binnen alle programma’s en subsidieregelingen die er al bestaan vanuit het Rijk en de provincie Noord-Holland én vertellen zij alvast over de nieuwe regelingen die in 2024 worden opengesteld.

Programma
16.00 uurInloop met koffie/thee
16.30 uurOpening door Floris-Jan Blok van VNO-NCW West
16.35 uurPaneldiscussie onder leiding van Thijs Pennink (New Energy Coalition) met Robin Bäcker (Ontwikkelingsbedrijf NHN), Frits Meester (Duurzaam Ondernemersloket) en Marina Schuit (Provincie Noord-Holland) en Erwin Keizer (VSDV) over lopende initiatieven in de regio
17.05 uurRob Bogman van VNO-NCW Co-creatie over succesvolle initiatieven in Brabant en Zeeland
17.20 uurRené de Visser, Rabobank NHN over succesvolle initiatieven in de omgeving
17.35 uurNetwerkborrel en gelegenheid om contact te leggen met de initiatiefnemers
18.00 uurEinde

Aanmelden
Wil je graag aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Meld je dan aan via het aanmeldformulier