De eerst voorbereidende werkzaamheden voor het project starten in de avond- en nacht van 4 op 5 april. De volledige werkzaamheden duren tot 1 september 2024. Bouwcombinatie Savera voert de werkzaamheden uit.

Opbouw verkeerssituatie

Vanaf donderdagavond 4 april t/m zondag 7 april bouwt Savera de nieuwe verkeerssituatie op de brug van de A7 op. Maandag 8 april starten zij met de werkzaamheden. De opbouw van de nieuwe verkeerssituatie ziet er in tijd en werkzaamheden als volgt uit:

* Donderdag 4 april 21:00 uur tot vrijdag 5 april 05:00 uur:

Toerit 4 Purmerend-Zuid (richting Hoorn) en afrit 5 Purmerend Centrum (komende uit Zaandam) worden afgesloten. Op de A7 richting Hoorn is één rijstrook beschikbaar in verband met het uitzetten van de belijning. Vanaf dit moment blijven op de A7 richting Hoorn toerit 4 (Purmerend-Zuid) en afrit 5 (Purmerend) afgesloten tot het einde van de werkzaamheden.

* Vrijdag 5 april 21:00 uur tot zaterdag 6 april 09:00 uur:

De A7 richting Hoorn wordt in de nacht afgesloten ter hoogte van aansluiting 4 (Purmerend-Zuid). Het verkeer wordt omgeleid, Vanaf aansluiting 4 (Purmerend-Zuid) is de A7 weer beschikbaar. Op de A7 richting Zaandam is één doorgaande rijstrook minder beschikbaar. Na deze nacht rijdt het verkeer op de A7 richting Hoorn over de nieuwe verkeerssituatie. Op de A7 richting Zaandam blijft na deze nachtwerkzaamheden de huidige situatie gehandhaafd.

* Zaterdag 6 april 20:00 tot zondag 7 april 10:00 uur:

De A7 richting Zaandam wordt in deze periode afgesloten. De A7 is dicht vanaf aansluiting 6 (Purmerend-Noord). Ter hoogte van aansluiting 4 (Purmerend-Zuid) is de A7 weer beschikbaar. Het verkeer wordt omgeleid. In de richting Hoorn is één rijstrook minder beschikbaar. Dit, voor het afronden van de werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe verkeerssituatie.

Planning werkzaamheden

* 4 t/m 8 april: Opbouwen nieuwe verkeerssituatie

* 8 april/mei: Werkzaamheden aan westzijde van de brug (richting Zaandam):

Asfalt en beton verwijderen

Boren van 25.000 gaten en aanbrengen van 7,5 km wapeningsstaal in deze gaten

Aanbrengen nieuw beton, asfalt en belijning

* Juni: Ombouwen verkeerssituatie

* Juni/juli/augustus: Werkzaamheden aan oostzijde van de brug (richting Hoorn)

Asfalt en beton verwijderen

Boren van 25.000 gaten en aanbrengen van 7,5 km wapeningsstaal in deze gaten

Aanbrengen nieuw beton, asfalt en belijning

* Augustus: Afbouwen verkeersmaatregelen

* 1 september 2024: Einde werkzaamheden A7

𝐎𝐧𝐭𝐡𝐞𝐟𝐟𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧

Vanaf vrijdag 22 maart is de website http://www.ontheffinga7purmerend.nl online. Via deze site kunnen bewoners en ondernemers extra ontheffingen aanvragen voor de gebieden met een geslotenverklaring in de ochtend- en/of avondspits. De ontheffingen gelden voor de gehele periode van de werkzaamheden aan de A7. Vraag alleen een ontheffing aan als het echt nodig is. De geslotenverklaringen zijn ingesteld om de veiligheid en leefbaarheid in de betreffende gebieden te dienen.

Binnen de gebieden waar geslotenverklaringen gelden, krijgt elk adres twee ontheffingen. Deze ontvang je voor de start van de werkzaamheden op uw deurmat.

Voor meer informatie over de hinder en de maatregelen verwijzen wij je naar de site van Rijskwaterstaat https://www.rijkswaterstaat.nl/…/hinder-en-maatregelen