Zoals ieder jaar organiseerde VOWA, de vereniging van ondernemend Waterland, een jaarbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst is de gewoonte dat de ondernemersprijs van de hele regio Waterland bekend gemaakt wordt. Omdat de vorige edities van de jaarbijeenkomst niet door konden gaan, dongen meerdere genomineerden mee naar de ondernemersprijs.

De bijeenkomst op 26 september omvatte een aantrekkelijk inhoudelijk programma met als sprekers oud-wethouder Hans Schütt, Friso de Zeeuw (voorzitter Economisch Forum) en Jesse Groenendaal (supporter.gg, over esports).

De genomineerden voor de VOWA-ondernemersprijs zijn altijd de winnaars van de lokale ondernemersprijzen. Vanuit de Zeevang Ondernemers zijn dat De Koggehoorn en Kadoshop Ieniemienie, vanuit IBEV is dat Platvis, vanuit de PRO: Drogisterij Jonker, Kramer Kuiper en Detec Beveiliging. Sommige van deze lokale winnaars zijn de winnaars van 2020, andere van 2021. De VOWA-jury, bestaande uit ondernemers uit de regio, heeft deze zes bedrijven bezocht om een goede indruk van de onderneming op te doen en met de ondernemers gesproken.

De jury heeft Detec Beveiliging daarbij tot winnaar uitgeroepen. Detec is een zeer innovatief bedrijf dat zorgvuldig geleid wordt door de tweede generatie Sieling. Verschillende nieuwe technieken worden toegepast, zoals ‘live toezicht’ waarbij vanuit een meldkamer realtime meegekeken wordt naar gebouwen en bewaking veel effectiever is. Detec opereert vanuit Nederland met elf vestigingen en een meldkamers in Amsterdam en Bulgarije. Ondanks dat het bedrijf snel groeit, blijft men maatschappelijk bewust ondernemen in de vorm van sponsoring en andere ondersteuning van verenigingen in de regio.

VOWA feliciteert Detec van harte met de prijs en nomineert Detec voor de verkiezing van Ondernemer van Noord-Holland. Naast de felbegeerde award heeft Detec een jaarlidmaatschap van VNO-NCW gewonnen.

c-vowa-jaarprijs-highres-1349