Sinds oktober 2022 mogen zware vrachtwagens hier niet meer overheen rijden, aangezien de steunpunten van de brug niet sterk genoeg zijn. In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug. Zodat straks al het verkeer weer over de brug kan.

Wat gaat u ervan merken?

Op en rond de brug wordt gewerkt. Tijdens deze werkzaamheden zijn er verkeersmaatregelen op de A7 met vier versmalde rijstroken in twee richtingen, een snelheidsbeperking van 70 km/uur en een gewichtsbeperking van 25 ton. Deze verkeersmaatregelen zorgen voor hinder op de A7 en het omliggende wegennet.
Samen met o.a. gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en ondernemersverenigingen werkt Rijkswaterstaat samen aan maatregelen om de regio zo bereikbaar mogelijk te houden. In januari 2024 wil Rijkswaterstaat graag, samen met de aannemer, met u als ondernemer is gesprek over de werkzaamheden, omleidingsroutes, bereikbaarheidsmaatregelen en de impact hiervan. U ontvangt hiervoor een uitnodiging.

Planning

Eind dit jaar verwachten we een aannemer te hebben waarmee we samen de uitvoeringsplanning van het werk verder uitwerken. Op dit moment gaan we ervan uit dat de werkzaamheden duren van 1 april tot 1 september 2024.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op: https://lnkd.in/eVA6jWww. Meld u zich via deze website aan voor de nieuwsbrief, zodat u automatisch op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van het project.