Vereniging Ondernemend Waterland

Techniekdocenten bezoeken bedrijven

Voor het 3e schooljaar op organiseert VOWA bedrijfsbezoeken voor techniekdocenten. Elke 3e donderdag van de maand brengen de 'leergierige leraren' een bezoek aan een technisch bedrijf. een prima manier om onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen, één van de doelstellingen van VOWA. Tijdens de bezoeken vernemen de docenten welke competentie-eisen worden gesteld aan toekomstige werknemers. Bovendien worden ervaringen uitgewisseld, stageplaatsen geregeld, gastdocentschappen afgesproken et cetera. Kortom, door de bezoeken werken we gezamenlijk aan het verminderen van het 'onbekend maakt onbemind'. 

Op 15 september wordt een bezoek gebracht Van 't Hek Groep te Zuidoostbeemster, marktleider op het gebied van funderingen.

Een maand later, op 20 oktober gaan de docenten op bezoek bij Voortman Kantoormeubelen te Purmerend. Een onderneming die de docenten laat zien dat Voortman beschikt over de modernste apparatuur. De robotarm en andere computer gestuurde apparatuur dragen bij aan een zeer hoogwaardig productieproces.

Op 17 november zet KIVO Plastic Verpakkingen te Volendam de deuren open voor de docenten. Zij zullen kennismaken met het bijzondere productieproces van de marktleider op het gebied van plasticverpakkingen voor de voedselindustrie..

Techniekdocenten bezoeken bedrijven