Vereniging Ondernemend Waterland

Discovery Cup (weer) naar Bloeiende Perelaar

De Discovery Cup is het schooljaar 2016/2017 opnieuw gewonnen door de Bloeiende Perelaar, de basisschool in Zuidoostbeemster.

Dertig basisscholen doen mee in het techniekprogramma dat hen wordt aangeboden door MIG, het Tech netwerk van Waterland. Onderdeel van het project is de bezoeken die leerlingen van groep 7 brengen aan technische bedrijven. Ruim 600 kinderen brachten een bezoek aan een technisch bedrijf. Eén van de opdrachten is dat de kinderen een filmpje of powerpoint presentatie maken van die bedrijfsbezoeken. De jury beoordeelt alle inzendingen (die te zien zijn op de website van MIG-kit. De leukste, meest informatieve, creatieve en onderhoudende inzending is gemaakt door leerlingen van De Bloeiende Perelaar. Zij bezochten Nijdra Fijnmetaaltechniek te Middenbeemster.

VOWA is buitengewoon verheugd dat ook met dit project de afstand tussen het onderwijs en bedrijfsleven kleiner wordt. Een belangrijke aangelegenheid., Immers, de leerlingen van nu zijn de werknemers (of ondernemers) van de toekomst. De belangstelling voor techniek en technische opleidingen kan niet vroeg genoeg worden gewekt.

Discovery Cup (weer) naar Bloeiende Perelaar